Ulta Q Hood - ID: A005365

Also available

Images

Haglöfs - Ulta Q Hood

Softshell hood jacket for women with windstopper that takes both wind and water. An ideal jacket for everyday use!

More about Ulta Q Hood from Haglöfs

Specifications:
 • Windstopper Membrane fabrics provides the optimum balance of wind and water resistance together with high thermal qualities and excellent breathability
 • Stretch throughout for maximum body movement
 • PFOS/PFOA and fluorocarbon free DWR treated surfaces
 • Three-way adjustable hood
 • Double headed main zipper
 • Laminated tricot lined wind flap and chin guard behind front zipper
 • Offset seams in key areas to prevent bulking and chaffing
 • One zippered chest pocket in stretch woven fabric
 • Two mid mounted, zippered hand warmer pockets with internal mesh ventilation
 • Articulated sleeves with pit zips for ventilation
 • Velcro adjustable sleeve cuffs with lightweight gussets
 • Single hand cord adjustment around the hem

Weight: 510 g (size M)

Fabrics: Windstopper 3-layer Soft Shell
Material: 100% Polyester soft shell circular double knit face, ePTFE membrane and a soft flannel backer.
Performance: Moisture permeability RET <9,6
Weight: 220 g/m²

Sizes XXS XS S M L XL XXL
Chest cm 75 80 85 90 95 100 105
Waist cm 62 66 70 74 79 84 89
Seat cm 89 93 97 101 105 109 113
Environment tree

"Take care är Haglöfs payoff för etik och miljö; för ett företag ska ta ansvar i alla led. För Haglöfs innebär det vad vi kallar hållbarhet."

 

Lennart Ekberg, Director of Sustainability, Haglöfs

Miljö: Målet är att 80 % av alla kläder Haglöfs produkter ska vara Bluesign-godkända år 2015 (2012 är det mästan 40 %), och 50 % av hårdvarorna. Målet är att sluta använda fluorkarboner som impregnering, men hittills har man inte hittat ett bra alternativ. För att hitta alternativ samarbetar Haglöfs med forskare. Tills vidare har man gått över från c8 till c6 som är betydligt mindre miljöbelastande. Haglöfs håller på att fasa ut antibakteriella medel i underställ och T-shirts. Våren 2014 ska de antibakteriella medlen vara borta i alla Haglöfs-plagg. Alla tjänstebilar är miljöbilar. 

Återvinning: Haglöfs jobbar med Reuse, för att sakerna ska användas så mycket det går! En stor del av materialet som används i Haglöfs kläder och produkter är återvunnet. Swap Stories är ett praktiskt exempel på re-use istället för recycle. Många har Haglöfs-grejer hemma som inte används, och alla prylar har en historia. Berätta din pryls historia och lämna in den på Haglöfs Brand store och få 20 % rabatt på en ny produkt. Sakerna säljs på hemsidan och förtjänsten går antingen till de fattiga romerna i Åredalen i Rumänien eller till Vi-skogen, och gensvaret har varit stort från kunderna. Redan första månaden kom 10.000:- in till projekten! Djur: All ull är mulesing-fri. Haglöfs har ett system för downtracking; att med en nummerserie som finns isydd i samtliga dunprodukter kunna spåra dunets ursprung. Dunet är alltså en biprodukt till köttproduktion och garanterat icke-levandeplockning. 

Etik: Jobbar med Fair Wear Foundation som gör kontroller ute på fabrikerna. 60% av fabrikerna har kontrollerats, och arbetet fortgår.