Kom igång med löpningen

Det är med glädje vi ser ett stadigt ökande intresse för löpning som motionsform, helt enkelt för att vi själva älskar att springa och gillar att fler får upp ögonen för denna sköna träning.

Att springa är lätt, kan göras var som helst och ställer heller inga större krav på avancerad utrustning. På med lite kläder som tål att svettas i, snöra skorna och stick ut bara! Behöver du lite extra motivation för att komma igång finns det idag också massor av välarrangerade och trevliga terränglopp att ha som mål, eller delmål i din utveckling som löpare.

Här på Outnorth har vi länge varit av åsikten att den roligaste och bästa löpningen för motionssyfte, den hittar man i skogen, på fjället eller i ett varierat löparspår. Missförstå oss inte, även vi springer ibland på asfalt och njuter av det. Men få saker slår känslan av att få slingra sig fram på favoritstigen och den fartkänsla närheten till buskar och träd faktiskt ger. En del av oss passar på att njuta av vyerna och miljön, andra gillar variationen i terrängen och de naturliga intervaller det innebär. Det växlande underlaget gör också att du varierar ditt steg hela tiden och därmed stärker leder och muskulatur samtidigt som du minskar risken för överbelastningar.

Våra tankar kring löpning speglas i vårt sortiment av skor och utrustning, där du inte hittar några löparskor med maxdämpade sulor.

Istället försöker vi erbjuda dig ett blandat utbud av skor för löpning i terräng och på stigar, året runt. Vi försöker erbjuda dig produkterna som ger bästa löpkänslan, ett tryggt fäste och som är sköna att träna i. Med dessa förutsättningar vet vi av egen erfarenhet att träningen blir av, och det är ju den träningen som räknas.   Den löpning vi förespråkar brukar benämnas som Trailrunning, och det är för detta du hittar kläder, skor och massor av nyttiga tillbehör hos oss.

Oskar Lind
Outnorth

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Close!

Compare ProductsCompare

Toolbar example

Click the -symbol on the products you would like to compare

Compare product properties quickly and easily using our tool.
Available properties vary depending on what products you choose, some examples are; color, available sizes, number of pockets, lining, weight, battery time and so on.
- A simpler way to find the products that suit you!

  Clear Selection

  My favouritesView Your Favorites

  Toolbar example

  Now it’s possible to compare products at Outnorth!

  Through the function used for comparing products you can now easily discover and compare different products.
  Click on the -symbol behind the products you wish to compare.
  Next, click on the big -symbol further down and lastly click on “compare”.
  The information you get about the properties of the product will vary depending on what products you choose. It can for example show colors, waterproofing, weight, battery life, volume etc.
  It is in other words a little easier to find exactly the product you are looking for!