Melde dich für unseren Newsletter an und bleibe top informiert über aktuelle Deals und Aktionen! Registriere dich hier.

Egal, ob du eine Schwimmweste für dich, dein Kind oder deinen Hund benötigst, bei Outnorth wirst du fündig. Wir bieten eine große Auswahl an Rettungswesten-Modellen an, um deinen spezifischen Bedürfnissen gerecht zu werden. Mit Marken wie Helly Hansen und Baltic findest du bei uns garantiert eine hochwertige Schwimmweste.

Helme
64 Treffer
Aqua Pro Black Baltic
Baltic
Aqua Pro Black
Outnorth Price
price27 €
Winner Auto Marine Baltic
Baltic
Winner Auto Marine
price105,90 €
Axent Red Baltic
Baltic
Axent Red
price56,90 €
Hurtta Life Savior Eco 20-40 Kg Coral Camo Hurtta
Hurtta
Life Savior Eco 20-40 Kg Coral Camo
price85,90 €
Skipper 99 Orange Baltic
Baltic
Skipper 99 Orange
price56,90 €
Adventure Black Baltic
Baltic
Adventure Black
price87,90 €
Axent Black Baltic
Baltic
Axent Black
price56,90 €
Canoe Red/Navy Baltic
Baltic
Canoe Red/Navy
price43,90 €
Dinghy Pro Black/Grey Baltic
Baltic
Dinghy Pro Black/Grey
price79,90 €
Dinghy Pro Red/UV-Yellow Baltic
Baltic
Dinghy Pro Red/UV-Yellow
price79,90 €
Mariner Navy Baltic
Baltic
Mariner Navy
price52,90 €
Mariner White Baltic
Baltic
Mariner White
price52,90 €
Outdoor Green Baltic
Baltic
Outdoor Green
price79,90 €
Paddler Red/Navy Baltic
Baltic
Paddler Red/Navy
price43,90 €
Paddler UV-yellow Baltic
Baltic
Paddler UV-yellow
price43,90 €
Pro Sailor Orange Baltic
Baltic
Pro Sailor Orange
price65,90 €
Baltic Split Front Orange Baltic
Baltic
Split Front Orange
price43,90 €
Baltic Baltic Split Front Pink Baltic
Baltic
Baltic Split Front Pink
price43,90 €
Stinger Black Baltic
Baltic
Stinger Black
price87,90 €
Aqua Pro Hvit Baltic
Baltic
Aqua Pro Hvit
Outnorth Price
price27 €
Outdoor Sort Baltic
Baltic
Outdoor Sort
price79,90 €
Bamse UV-gul Baltic
Baltic
Bamse UV-gul
price61,90 €
Sar Svart Baltic
Baltic
Sar Svart
price154,90 €
Slim Pro Svart Baltic
Baltic
Slim Pro Svart
price74,90 €

Här hittar du vårt stora utbud av flytvästar för både vuxna, barn och dina husdjur. En flytväst är nödvändig att ha varje gång du vistas på eller nära vatten, och det är viktigt att välja rätt modell för att garantera maximal säkerhet. Flytvästar används främst för att förhindra drunkning.

De är utformade för att hålla bäraren flytande och i en säker position i vatten så att man kan slappna av och andas som vanligt även i en nödsituation. Du behöver ha en flytväst i många olika situationer, inklusive vid segling, paddling, djuphavs snorkling och vissa andra vattensporter. Det är alltid bra att ha extra flytvästar tillgängliga om du äger en båt.

Välj rätt modell av flytväst

Det finns många olika modeller av flytvästar för vuxna som är utformade för olika situationer. De vanligaste modellerna är uppblåsbara, fasta och halvfasta flytvästar. Uppblåsbara flytvästar kan blåsas upp manuellt eller automatiskt och är enkla att bära och förvara.

Fasta flytvästar är gjorda av ett tåligt skummaterial och ger maximal säkerhet och flytkraft. Halvfasta flytvästar har en kombination av skum och uppblåsbara delar, vilket gör att de både är säkra och bekvämare än fasta flytvästar.

För barn finns det även flytvästar med extra skydd och stöd för nacken och huvudet så att det är lättare för dem att hålla huvudet ovanför vattenytan om olyckan skulle vara framme. Dessa modeller är särskilt utformade för att passa barns kroppsbyggnad och rörelser.

Rätt material i din flytväst

Materialet i flytvästar är viktigt för att säkerställa maximal säkerhet och även lång hållbarhet. De flesta moderna flytvästar är gjorda av ett slagtåligt och vattentätt nylonmaterial som är resistent mot vatten, sol och korrosion. Skummet i flytvästarna är också viktigt, eftersom det ger flytkraft och stabilitet när man är i vattnet. Det finns olika typer av skum som används i flytvästar, inklusive polyeten och PVC.

Välj en flytväst med korrekt passform

En annan faktor att överväga när man köper en flytväst är passformen. En flytväst ska passa tätt och bekvämt på kroppen utan att begränsa rörelsefriheten så att man kan simma till säkerhet vid en nödsituation. Det är viktigt att mäta bröstomfånget och se till att välja rätt storlek för att få en optimal passform när man ska köpa flytväst. En flytväst som är för stor eller för liten kommer att vara obekväm att ha på sig och är inte lika säker att ha på sig vid en olycka..

Flytvästar för olika vattenaktiviteter

När man ska köpa flytväst är det även viktigt att tänka på användningsområdet och vilken typ av vattensport som flytvästen ska användas för. För snorkling, paddling och lugnare vattenaktiviteter är en lätt och bekväm uppblåsbar flytväst oftast tillräcklig. Men ska man ut och segla på djupt vatten där det kan förekomma stora vågor rekommenderas en fast eller halvfast flytväst som ger maximalt skydd och flytkraft vid en nödsituation.

Registriere dich für unseren Newsletter

Melde dich für unseren Newsletter an und bleibe top informiert über aktuelle Deals und Aktionen!