The best of Scandinavian Outdoor

Fri fragt over 499 kr

Gratis ombytning

30 dages returret

Klimakompenseret fragt

Uanset om du har brug for en redningsvest til dig selv, dit barn eller din hund, finder du det, du har brug for hos Outnorth. Vi tilbyder en bred vifte af redningsveste i forskellige modeller, der passer til dine specifikke behov. Med mærker som Helly Hansen og Baltic kan du være sikker på at finde en kvalitetsredningsvest her.

Hjelme
66 resultater
Dinghy Pro Red/UV-Yellow Baltic
Baltic
Dinghy Pro Red/UV-Yellow
Outnorth Price
price445 kr
Hurtta Life Savior 0-5 Kg Orange Hurtta
Hurtta
Life Savior 0-5 Kg Orange
price429 kr
Aqua Pro Hvit Baltic
Baltic
Aqua Pro Hvit
Outnorth Price
price239 kr
Dinghy Pro Black/Grey Baltic
Baltic
Dinghy Pro Black/Grey
Outnorth Price
price399 kr
Compact 100 Auto Red Baltic
Baltic
Compact 100 Auto Red
Outnorth Price
price949 kr
Aqua Pro Black Baltic
Baltic
Aqua Pro Black
Outnorth Price
price239 kr
Slim Pro Svart Baltic
Baltic
Slim Pro Svart
price559 kr
Canoe Grå/Sort Baltic
Baltic
Canoe Grå/Sort
price329 kr
Skipper 99 Orange Baltic
Baltic
Skipper 99 Orange
price429 kr
Bamse UV-gul Baltic
Baltic
Bamse UV-gul
price459 kr
Hurtta Life Savior Eco 20-40 Kg Coral Camo Hurtta
Hurtta
Life Savior Eco 20-40 Kg Coral Camo
price639 kr
Adventure Black Baltic
Baltic
Adventure Black
price659 kr
Axent Black Baltic
Baltic
Axent Black
price429 kr
Axent Red Baltic
Baltic
Axent Red
Outnorth Price
price399 kr
Canoe Red/Navy Baltic
Baltic
Canoe Red/Navy
price329 kr
Mariner Navy Baltic
Baltic
Mariner Navy
price389 kr
Mariner White Baltic
Baltic
Mariner White
price389 kr
Outdoor Green Baltic
Baltic
Outdoor Green
price589 kr
Paddler Red/Navy Baltic
Baltic
Paddler Red/Navy
price329 kr
Paddler UV-yellow Baltic
Baltic
Paddler UV-yellow
price329 kr
Pro Sailor Orange Baltic
Baltic
Pro Sailor Orange
price489 kr
Baltic Split Front Orange Baltic
Baltic
Split Front Orange
Outnorth Price
price299 kr
Baltic Baltic Split Front Pink Baltic
Baltic
Baltic Split Front Pink
price329 kr
Stinger Black Baltic
Baltic
Stinger Black
price659 kr

Här hittar du vårt stora utbud av flytvästar för både vuxna, barn och dina husdjur. En flytväst är nödvändig att ha varje gång du vistas på eller nära vatten, och det är viktigt att välja rätt modell för att garantera maximal säkerhet. Flytvästar används främst för att förhindra drunkning.

De är utformade för att hålla bäraren flytande och i en säker position i vatten så att man kan slappna av och andas som vanligt även i en nödsituation. Du behöver ha en flytväst i många olika situationer, inklusive vid segling, paddling, djuphavs snorkling och vissa andra vattensporter. Det är alltid bra att ha extra flytvästar tillgängliga om du äger en båt.

Välj rätt modell av flytväst

Det finns många olika modeller av flytvästar för vuxna som är utformade för olika situationer. De vanligaste modellerna är uppblåsbara, fasta och halvfasta flytvästar. Uppblåsbara flytvästar kan blåsas upp manuellt eller automatiskt och är enkla att bära och förvara.

Fasta flytvästar är gjorda av ett tåligt skummaterial och ger maximal säkerhet och flytkraft. Halvfasta flytvästar har en kombination av skum och uppblåsbara delar, vilket gör att de både är säkra och bekvämare än fasta flytvästar.

För barn finns det även flytvästar med extra skydd och stöd för nacken och huvudet så att det är lättare för dem att hålla huvudet ovanför vattenytan om olyckan skulle vara framme. Dessa modeller är särskilt utformade för att passa barns kroppsbyggnad och rörelser.

Rätt material i din flytväst

Materialet i flytvästar är viktigt för att säkerställa maximal säkerhet och även lång hållbarhet. De flesta moderna flytvästar är gjorda av ett slagtåligt och vattentätt nylonmaterial som är resistent mot vatten, sol och korrosion. Skummet i flytvästarna är också viktigt, eftersom det ger flytkraft och stabilitet när man är i vattnet. Det finns olika typer av skum som används i flytvästar, inklusive polyeten och PVC.

Välj en flytväst med korrekt passform

En annan faktor att överväga när man köper en flytväst är passformen. En flytväst ska passa tätt och bekvämt på kroppen utan att begränsa rörelsefriheten så att man kan simma till säkerhet vid en nödsituation. Det är viktigt att mäta bröstomfånget och se till att välja rätt storlek för att få en optimal passform när man ska köpa flytväst. En flytväst som är för stor eller för liten kommer att vara obekväm att ha på sig och är inte lika säker att ha på sig vid en olycka..

Flytvästar för olika vattenaktiviteter

När man ska köpa flytväst är det även viktigt att tänka på användningsområdet och vilken typ av vattensport som flytvästen ska användas för. För snorkling, paddling och lugnare vattenaktiviteter är en lätt och bekväm uppblåsbar flytväst oftast tillräcklig. Men ska man ut och segla på djupt vatten där det kan förekomma stora vågor rekommenderas en fast eller halvfast flytväst som ger maximalt skydd och flytkraft vid en nödsituation.

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev i dag og få information om tilbud, produktnyheder, guides og meget mere.