The best of Scandinavian Outdoor

Kaitum 4 GT Grön Hilleberg
Kaitum 4 GT Grön
Kaitum 4 GT Röd
Grön
Kaitum 4 GT Grön
Hilleberg
658933
658933
Hilleberg

Kaitum 4 GT Grön

price1 739,90 €
  • Ilmainen toimitus yli 99 € ostoksiin* Ilmainen toimitus yli 99 € ostoksiin*
  • Ilmaiset vaihdot Ilmaiset vaihdot
  • 30 päivän avoin kauppa 30 päivän avoin kauppa
Tuotteen kuvaus
Hilleberg Kaitum 4Gt är ett fantastiskt tält med dubbla ingångar och absider, som erbjuder maximalt användarutrymme och imponerande styrka till ultralåg vikt. Obs, färgen på tältväven kan skilja sig från bilden.
För de som önskar ännu större utrymme ger Kaitum GT ́s förlängda absid detta
med ganska liten viktökning. Standardabsiderna kan rullas undan helt för utmärkt ventilation. GT-modellens fö
rlängda absid har en ingång på varje sida för in- och
utgång samt ytterligare ventilationsmöjligheter. Den främre delen kan också
rullas undanför att skapa en väl skyddad “veranda”.

Hilleberg Kaitum 4 är att se som den ultralätta versionen av Keron, det är något bredare på mitten men väger en aning mindre. Kaitum som finns i såväl 2, 3 och nu 4 personers utförande passar bra på turer där låg vikt ges högsta prioritet, men där fyrasäsongsfunktion och högsta komfort fortfarande är ett krav. En orsak till Kaitumtältets låga vikt är valet av material, där Kerlon 1200 och 9 mm stänger bidrar starkt, utan att funktion och prestanda försämras. Konstruktionen med två ingångar/absider ger utmärkt komfort och användarflexibilitet. Kaitumtältets tunneldesign och ultralåga vikt gör det idealiskt för rörligt friluftsliv där tältet flyttas varje dag under vandringen. Det är lika lämpligt oavsett turens längd, eller om man vistas i skyddad terräng eller ovanför trädgränsen. Kaitum är redo att klara hårda förhållanden på kalfjäll i de mest skiftande väder, utan problem.

Tack vare konstruktionen med två ingångar/ två absider i ultralätta material är Kaitum utomordentligt lätt och starkt, utan att göra avkall på högsta komfort.

“Backpackers” älskar tältets låga vikt och rymlighet, medan cykelturister och paddlare också värdesätter den behändiga packvolymen stort. Dessa orsaker, och de utmärkta 4-säsongersegenskaperna lockar även många vintertältare och alpinister till Kaitum. Långa personer uppskattar det generösa golvutrymmet, de vertikala innertältsgavlarna och branta sidorna som gör tältet bekvämt och trivsamt.

Funktionsegenskaper

Hillebergs tunneldesign med heldragna stångkanaler endast öppna i ena änden, och sammankopplade inner- och yttertält, ger snabb och enkel uppsättning.

Yttertältsväv i den ultralätta Kerlon 1200 väven och 9 mm stänger gör Kaitum utomordentligt starkt, men ändå mycket lätt.

Uppsättning kräver endast 4 markpinnar. För ökad stabilitet finns ytterligare 14 fästpunkter för staglinor och pinnar. Mycket starka Spectralinor är monterade på alla stångkanaler på tältets båda sidor. Linorna är försedda med dubbla linsträckare. Staglinor med linsträckare finns även monterade i tältets båda ventiler.

Kaitum har imponerande innerutrymmen tack vare generös bredd och full sitthöjd i hela innertältet (extra höjd i mitten). Tunneldesignen ger närmast lodräta innerväggar med vertikala gavlar. Golvlängden bidrar också till att Kaitum är Hillebergs bästa ultralätta tält för långa personer.

Dubbla ingångar och två absider ger utmärkt åtkomlighet, flexibilitet och komfort. Lämpligen kan en absid nyttjas för utrustning och packning, medan den andra används för matlagning.

Konstruktionen gör det möjligt att alltid ha en ingång i lä för vinden.

Kaitum har ventilationssystem som fungerar bra oavsett väderlek. Innertältsmaterialet ger god luftgenomsläpplighet med bibehållen förmåga att avvisa kondensdroppar. För god funktion även om tältet är nedgrävt i snö, finns högt placerade ventiler i tältets båda sidor. Ventilerna har skyddande luckor i luftgenomsläppligt material, som kan regleras från såväl insidan som utsidan. Innertältet har myggnät som täcker hela gavlarna, vilka även de skyddas av justerbara luckor för väderskydd.

Hela fronten på varje absid kan rullas undan för fri utsikt och maximal ventilation under varma sommardagar.

Innertältshöjd: 110 cm
Yta innertält: 4,8 m²
Yta absider: 3,4m² /1,6 m²
Tältstänger: 2 x 368,2 x 328 cm  

Nettovikt: 3,9 kg (avser ytter- och innertält samt stänger)
Bruttovikt: 4,6 kg (avser tältet packat med samtliga inkluderade tillbehör)

* Tältets utseende: Alla produktegenskaper och mått, däribland tältets vikt och stängernas längd, kan variera något jämfört med vad som anges. Sådana skillnader kan uppstå på grund av ändringar i konstruktions- och produktionsprocesser och/eller naturliga variationer i materialen. Vävfärgning har naturliga variationer, så den verkliga tältfärgen kan se lite annorlunda ut än vad som visas här på vår hemsida.

För ett par år sedan bytte Hilleberg nyans till en mörkare på alla yttertältsfärger. Detta pga. att vävarna blir mer UV-beständiga ju mörkare tälten är, och det som sliter mest och bryter ner vävarna är just solen.


Tuotenumero: P658933
SKU: A030257 H891ONESIZ
Ominaisuudet
Tavarantoimittajan tuotenimike: KAITUM 4 GT
Tavarantoimittajan värinimike: Grön
Manufacturer: Hilleberg
Antall soveplasser: 4
Teltsesong: 4-sesongs
Telttype: Tunneltelt
Pohjan vesipilariarvo: 15000
Ulkotelttakangas: Nailon
Sisäänkäyntien määrä: 1
Telttakaarten määrä: 4
Sisätelttakangas: Nylon/Polyamidi
Ulkoteltan vesipilariarvo: 5000
Telttakiilojen määrä: 22
Sisemmän telttakankaan paksuus: 20
Ulkotelttakankaan paksuus: 30
Lattiakankaan pinnoite: Polyuretaani
Lattiakankaan paksuus: 70
Absidien/etutilojen määrä: 1
Henkilömäärä: 4
Ulkotelttakankaan pinnoite: Silikoni
Lattiakangas: Nailon
Koko: OneSize
Kokonaispaino: 4600 g
Ulkomitat (P x L x K): 505 x 220 x 110 cm
Hilleberg
Arvostelut
(6)

Muut katsoivat myös näitä tuotteita

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Tilaa uutiskirjeemme

Liity uutiskirjeemme tilaajalistalle ja saat ainutlaatuisia tarjouksia, sekä mielenkiintoisia artikkeleita ja inspiroivia oppaita – sekä paljon muuta!