Uutiskirjeemme tilaajaetuna saat 5 € alennusta vähintään 100 € tilauksesta! Tilaa tästä.

Liitu, tai kalkki, kuten sitä myös kutsutaan, on erittäin hyvä apuväline lisäämään kitkaa ihon ja tartuntapinnan välillä kiipeilyn aikana. Meillä on laaja valikoima liitua sekä jauheena että nestemäisessä muodossa. Nestemäinen liitu sopii usein paremmin aloittelijoille ja niille, jotka harjoittavat boulderointia. Jauhettu liitu sopii niille, jotka ovat kokeneempia kiipeilijöitä tai jotka haluavat levittää enemmän liitua kiipeilyn aikana. Liidun säilyttämiseksi käytännöllisellä tavalla Outnorth tarjoaa valikoiman erilaisia liitupusseja. Valitse tuotemerkeistä, kuten Mammut, Arc'teryx tai Black Diamond.

Crashpadit
34 osumaa
Chalk Cartel The Quarter Guerrilla Grind NoColour Chalk Cartel
Chalk Cartel
The Quarter Guerrilla Grind NoColour
price25,90 €
Mammut Crag Chalk Bag cool blue Mammut
Mammut
Crag Chalk Bag cool blue
price19,90 €
Mammut Crag Chalk Bag savannah Mammut
Mammut
Crag Chalk Bag savannah
price19,90 €
Mammut Crag Chalk Bag Vibrant Orange Mammut
Mammut
Crag Chalk Bag Vibrant Orange
price19,90 €
Mad Rock Koala Chalk Bag Orange Mad Rock
Mad Rock
Koala Chalk Bag Orange
price11,90 €
Gym Print Chalk Bag savannah Mammut
Mammut
Gym Print Chalk Bag savannah
price26,90 €
2
Repo Chalk Bag Ocean Black Diamond
Black Diamond
Repo Chalk Bag Ocean
price21,90 €
Mad Rock Koala Chalk Bag Black Mad Rock
Mad Rock
Koala Chalk Bag Black
price11,90 €
Mad Rock Koala Chalk Bag Green Mad Rock
Mad Rock
Koala Chalk Bag Green
price11,90 €
Chalk Powder 100 G neutral Mammut
Mammut
Chalk Powder 100 G neutral
price5,90 €
Chalk Powder 300 G neutral Mammut
Mammut
Chalk Powder 300 G neutral
price11,90 €
Mondo Chalk Pot REPO Blue Black Diamond
Black Diamond
Mondo Chalk Pot REPO Blue
price29,90 €
1
Mondo Chalk Pot REPO Gray Black Diamond
Black Diamond
Mondo Chalk Pot REPO Gray
price29,90 €
1
Mondo Chalk Pot REPO Green Black Diamond
Black Diamond
Mondo Chalk Pot REPO Green
price29,90 €
1
Mondo Chalk Pot REPO Red Black Diamond
Black Diamond
Mondo Chalk Pot REPO Red
price29,90 €
1
Liquid Black Gold Chalk 60ml No Color Black Diamond
Black Diamond
Liquid Black Gold Chalk 60ml No Color
price23,90 €
Boulder Chalk Bag black Mammut
Mammut
Boulder Chalk Bag black
price31,90 €
Boulder Chalk Bag dark clay Mammut
Mammut
Boulder Chalk Bag dark clay
price31,90 €
Boulder Chalk Bag pepper Mammut
Mammut
Boulder Chalk Bag pepper
price31,90 €
Crag Chalk Bag black Mammut
Mammut
Crag Chalk Bag black
price19,90 €
Gym Print Chalk Bag black Mammut
Mammut
Gym Print Chalk Bag black
price26,90 €
2
Gym Print Chalk Bag granit Mammut
Mammut
Gym Print Chalk Bag granit
price26,90 €
2
Crag Chalk Bag marine Mammut
Mammut
Crag Chalk Bag marine
price19,90 €
Gym Print Chalk Bag alpine AOP Mammut
Mammut
Gym Print Chalk Bag alpine AOP
price26,90 €
2

Krita och kritpåse för klättring

Här hittar du vårt utbud av kritor för klättring och praktiska kritpåsar. Klättring är en fysiskt påfrestande sport och det är viktigt att du använder rätt utrustning för att förhindra olyckor och för att kunna prestera så bra som möjligt. Krita används i klättring för att förebygga svettiga händer som har sämre grepp.

Du kan hitta flera olika modeller av kritor i både pulver och fast form här. Hos Outnorth kan du välja mellan mängder av olika sorters lösningar både för dig som just börjat med klättring och dig som sysslat med klättring i flera år.

Vad är krita i klättring?

Krita, eller kalk som det också kallas, är ett pulver som används för att öka friktionen mellan huden och ytan du greppar. Krita används på händerna och både torkar fingrarna och ser till att du får bättre grepp när du klättrar. Krita hjälper dig även att behålla greppet om du skulle halka med fötterna.

Krita för klättring

Alla sorters krita som används inom klättring tillverkas av magnesiumkarbonat. Ämnet fungerar utmärkt för att hålla händerna torra och samtidigt öka friktionen på din hud. Utan krita kan det vara nästan omöjligt att klättra på väggar med svåra grepp. Krita är extra viktigt inom bouldering, då du inte har en sele och det är lite viktigare att du alltid har ett bra grepp. Men krita är bra att ha oavsett vilken form av klättring du föredrar.

Flytande krita

Krita inom klättring finns både i pulverform och flytande form. Den flytande formen används oftast av nybörjare. Denna form av krita har väldigt många för- och nackdelar jämfört med krita i pulverform. Flytande krita är lättare att dosera och dammar inte som pulver gör. Nackdelen är dock att flytande krita inte är lika lätt att applicera medan du klättrar. Man brukar nästan alltid applicera flytande krita innan man börjar klättra medan pulver kan tas med upp på väggen i en kritpåse. Därför är flytande krita oftast bara praktiskt vid bouldering.

De flesta klättrare börjar sin karriär med flytande krita. Detta är den allra smidigaste produkten då man inte behöver någon extra produkt att förvara den i. Kalk i flytande form är även lätt att dosera och lämnar minst damm efter sig.

Kritpåse för klättring

Krita i pulverform kan tas med upp på väggen medan du klättrar. Du gör detta genom att använda en kritpåse eller kritsäck. Dessa påsar hängs antingen i klättersele eller runt midjan med ett bälte och ger dig enkel tillgång till krita under klättringen. De flesta kritpåsar är designade med plats för en klätterborste.

Klätterborsten används för att borsta greppen medan du klättrar. För mycket pulver på ett grepp kan göra att greppet blir halt och göra det svårt att få bra grepp. Kritpåsar går även att stänga för att förhindra att pulvret spills ut. Olika modeller stängs på olika sätt men alla är designade för att minimera den mängd pulver som lämnar påsen när du till exempel packat ner den i en väska eller lägger den på sidan mellan klättersessionerna.

Beställ kritpåse och krita för klättring från Outnorth

Hos Outnorth hittar du allt för aktiva personer. Här finns utrustning för klättring, löpning, jakt och mycket mer. Här får du alltid produkter av högsta kvalitet som är anpassade för att göra dina aktiviteter lättare och hjälpa dig att prestera bättre.

Tilaa uutiskirjeemme

Liity uutiskirjeemme tilaajalistalle ja saat ainutlaatuisia tarjouksia, sekä mielenkiintoisia artikkeleita ja inspiroivia oppaita – sekä paljon muuta! Uutiskirjeemme tilaajaetuna saat 5 € alennusta vähintään 100 € tilauksesta!