Uutiskirjeemme tilaajaetuna saat 5 € alennusta vähintään 100 € tilauksesta! Tilaa tästä.

Tarvitsitpa sitten pelastusliiviä itsellesi, lapsellesi tai koirallesi, löydät tarvitsemasi Outnorthilta. Tarjoamme laajan valikoiman erimallisia pelastusliivejä, jotka täyttävät tarpeesi. Helly Hansenin ja Balticin kaltaisten tuotemerkkien ansiosta löydät täältä varmasti laadukkaan pelastusliivin.

Kypärät
51 osumaa
Pet Aid Mascot Black/Rozzo Baltic
Baltic
Pet Aid Mascot Black/Rozzo
price39,90 €
2
Sup Pro Vit/Marin Baltic
Baltic
Sup Pro Vit/Marin
price74,90 €
Sport Comfort Alert Red Helly Hansen
Helly Hansen
Sport Comfort Alert Red
price79,90 €
Sport Comfort Navy Helly Hansen
Helly Hansen
Sport Comfort Navy
price79,90 €
Skipper 99 Orange Baltic
Baltic
Skipper 99 Orange
price56,90 €
Adventure Black Baltic
Baltic
Adventure Black
price87,90 €
Axent Red Baltic
Baltic
Axent Red
price56,90 €
Mariner Navy Baltic
Baltic
Mariner Navy
price52,90 €
Mariner White Baltic
Baltic
Mariner White
price52,90 €
Paddler Red/Navy Baltic
Baltic
Paddler Red/Navy
price43,90 €
Paddler UV-yellow Baltic
Baltic
Paddler UV-yellow
price43,90 €
Pro Sailor Orange Baltic
Baltic
Pro Sailor Orange
price65,90 €
Sar Svart Baltic
Baltic
Sar Svart
price154,90 €
Sup Elite Orange/Svart Baltic
Baltic
Sup Elite Orange/Svart
price105,90 €
X4 Svart/Reflex Baltic
Baltic
X4 Svart/Reflex
price114,90 €
Capsule United Moulders - Baltic
Baltic
Capsule United Moulders -
price16,90 €
Crutch Strap Kit 30 Mm - Baltic
Baltic
Crutch Strap Kit 30 Mm -
price5,90 €
Pet Aid Mascot Black/Rozzo Baltic
Baltic
Pet Aid Mascot Black/Rozzo
price39,90 €
2
Pet Aid Mascot Black/UV-yellow Baltic
Baltic
Pet Aid Mascot Black/UV-yellow
price39,90 €
2
Pet Aid Mascot Black/UV-yellow Baltic
Baltic
Pet Aid Mascot Black/UV-yellow
price39,90 €
2
Pet Aid Mascot Black/UV-yellow Baltic
Baltic
Pet Aid Mascot Black/UV-yellow
price39,90 €
2
Canoe Grå/Sort Baltic
Baltic
Canoe Grå/Sort
price43,90 €
Safe Life Jacket orange Non-stop Dogwear
Non-stop Dogwear
Safe Life Jacket orange
price99,90 €
Helly Hansen Junior Safe Fluor Orange Helly Hansen
Helly Hansen
Junior Safe Fluor Orange
price129,90 €

Här hittar du vårt stora utbud av flytvästar för både vuxna, barn och dina husdjur. En flytväst är nödvändig att ha varje gång du vistas på eller nära vatten, och det är viktigt att välja rätt modell för att garantera maximal säkerhet. Flytvästar används främst för att förhindra drunkning.

De är utformade för att hålla bäraren flytande och i en säker position i vatten så att man kan slappna av och andas som vanligt även i en nödsituation. Du behöver ha en flytväst i många olika situationer, inklusive vid segling, paddling, djuphavs snorkling och vissa andra vattensporter. Det är alltid bra att ha extra flytvästar tillgängliga om du äger en båt.

Välj rätt modell av flytväst

Det finns många olika modeller av flytvästar för vuxna som är utformade för olika situationer. De vanligaste modellerna är uppblåsbara, fasta och halvfasta flytvästar. Uppblåsbara flytvästar kan blåsas upp manuellt eller automatiskt och är enkla att bära och förvara.

Fasta flytvästar är gjorda av ett tåligt skummaterial och ger maximal säkerhet och flytkraft. Halvfasta flytvästar har en kombination av skum och uppblåsbara delar, vilket gör att de både är säkra och bekvämare än fasta flytvästar.

För barn finns det även flytvästar med extra skydd och stöd för nacken och huvudet så att det är lättare för dem att hålla huvudet ovanför vattenytan om olyckan skulle vara framme. Dessa modeller är särskilt utformade för att passa barns kroppsbyggnad och rörelser.

Rätt material i din flytväst

Materialet i flytvästar är viktigt för att säkerställa maximal säkerhet och även lång hållbarhet. De flesta moderna flytvästar är gjorda av ett slagtåligt och vattentätt nylonmaterial som är resistent mot vatten, sol och korrosion. Skummet i flytvästarna är också viktigt, eftersom det ger flytkraft och stabilitet när man är i vattnet. Det finns olika typer av skum som används i flytvästar, inklusive polyeten och PVC.

Välj en flytväst med korrekt passform

En annan faktor att överväga när man köper en flytväst är passformen. En flytväst ska passa tätt och bekvämt på kroppen utan att begränsa rörelsefriheten så att man kan simma till säkerhet vid en nödsituation. Det är viktigt att mäta bröstomfånget och se till att välja rätt storlek för att få en optimal passform när man ska köpa flytväst. En flytväst som är för stor eller för liten kommer att vara obekväm att ha på sig och är inte lika säker att ha på sig vid en olycka..

Flytvästar för olika vattenaktiviteter

När man ska köpa flytväst är det även viktigt att tänka på användningsområdet och vilken typ av vattensport som flytvästen ska användas för. För snorkling, paddling och lugnare vattenaktiviteter är en lätt och bekväm uppblåsbar flytväst oftast tillräcklig. Men ska man ut och segla på djupt vatten där det kan förekomma stora vågor rekommenderas en fast eller halvfast flytväst som ger maximalt skydd och flytkraft vid en nödsituation.

Tilaa uutiskirjeemme

Liity uutiskirjeemme tilaajalistalle ja saat ainutlaatuisia tarjouksia, sekä mielenkiintoisia artikkeleita ja inspiroivia oppaita – sekä paljon muuta! Uutiskirjeemme tilaajaetuna saat 5 € alennusta vähintään 100 € tilauksesta!