Abonner på vårt nyhetsbrev og få 50,- rabatt når du handler for minst 1 000,-.  Abonner på vårt nyhetsbrev her.

Gratis frakt ved kjøp over 999,-

Gratis retur

30 dagers åpent kjøp

Klimakompensert frakt

Chalk is a very good tool to use to increase the friction between your skin and the surface you are gripping when climbing. We have a wide range of chalk in both powder and liquid form. The liquid chalk is often better suited for beginners and for those who are involved in bouldering. Chalk in powder form suits you who are a more experienced climber, or who want to apply more chalk while you climb. For practical storage of chalk, Outnorth offers a range of different chalk bags. Choose between brands such as Mammut, Arc'teryx or Black Diamond.

Crashpads
13 produkter
The Quarter Guerrilla Grind NoColour Chalk Cartel
Chalk Cartel
The Quarter Guerrilla Grind NoColour
price289,-
Liquid White Gold Chalk150ml No Color Black Diamond
Black Diamond
Liquid White Gold Chalk150ml No Color
Outnorth Price
price143,-
Gym Print Chalk Bag hot red AOP Mammut
Mammut
Gym Print Chalk Bag hot red AOP
price349,-
Liquid Black Gold Chalk 60ml No Color Black Diamond
Black Diamond
Liquid Black Gold Chalk 60ml No Color
price349,-
Gym Print Chalk Bag granit Mammut
Mammut
Gym Print Chalk Bag granit
price349,-
Gym Print Chalk Bag alpine AOP Mammut
Mammut
Gym Print Chalk Bag alpine AOP
price349,-
Ion Chalk Bag Large Phenom Arc'teryx
Arc'teryx
Ion Chalk Bag Large Phenom
price449,-
Liquid Chalk 100ml Nocolour Rock Technologies
Rock Technologies
Liquid Chalk 100ml Nocolour
price99,-
Secret Stuff Tube Liquid Chalk Cream 75ml  Black Friction Labs
Friction Labs
Secret Stuff Tube Liquid Chalk Cream 75ml Black
price179,-
Secret Stuff Hygienic 80% Alcohol Liquid 75ml Black Friction Labs
Friction Labs
Secret Stuff Hygienic 80% Alcohol Liquid 75ml Black
price179,-
Alcohol Free Secret Stuff 75ml White Friction Labs
Friction Labs
Alcohol Free Secret Stuff 75ml White
price179,-
Ion Chalk Bag Large Black Arc'teryx
Arc'teryx
Ion Chalk Bag Large Black
price449,-
Jeans Chalk Bag  Jeans La Sportiva
La Sportiva
Jeans Chalk Bag Jeans
price329,-

Krita och kritpåse för klättring

Här hittar du vårt utbud av kritor för klättring och praktiska kritpåsar. Klättring är en fysiskt påfrestande sport och det är viktigt att du använder rätt utrustning för att förhindra olyckor och för att kunna prestera så bra som möjligt. Krita används i klättring för att förebygga svettiga händer som har sämre grepp.

Du kan hitta flera olika modeller av kritor i både pulver och fast form här. Hos Outnorth kan du välja mellan mängder av olika sorters lösningar både för dig som just börjat med klättring och dig som sysslat med klättring i flera år.

Vad är krita i klättring?

Krita, eller kalk som det också kallas, är ett pulver som används för att öka friktionen mellan huden och ytan du greppar. Krita används på händerna och både torkar fingrarna och ser till att du får bättre grepp när du klättrar. Krita hjälper dig även att behålla greppet om du skulle halka med fötterna.

Krita för klättring

Alla sorters krita som används inom klättring tillverkas av magnesiumkarbonat. Ämnet fungerar utmärkt för att hålla händerna torra och samtidigt öka friktionen på din hud. Utan krita kan det vara nästan omöjligt att klättra på väggar med svåra grepp. Krita är extra viktigt inom bouldering, då du inte har en sele och det är lite viktigare att du alltid har ett bra grepp. Men krita är bra att ha oavsett vilken form av klättring du föredrar.

Flytande krita

Krita inom klättring finns både i pulverform och flytande form. Den flytande formen används oftast av nybörjare. Denna form av krita har väldigt många för- och nackdelar jämfört med krita i pulverform. Flytande krita är lättare att dosera och dammar inte som pulver gör. Nackdelen är dock att flytande krita inte är lika lätt att applicera medan du klättrar. Man brukar nästan alltid applicera flytande krita innan man börjar klättra medan pulver kan tas med upp på väggen i en kritpåse. Därför är flytande krita oftast bara praktiskt vid bouldering.

De flesta klättrare börjar sin karriär med flytande krita. Detta är den allra smidigaste produkten då man inte behöver någon extra produkt att förvara den i. Kalk i flytande form är även lätt att dosera och lämnar minst damm efter sig.

Kritpåse för klättring

Krita i pulverform kan tas med upp på väggen medan du klättrar. Du gör detta genom att använda en kritpåse eller kritsäck. Dessa påsar hängs antingen i klättersele eller runt midjan med ett bälte och ger dig enkel tillgång till krita under klättringen. De flesta kritpåsar är designade med plats för en klätterborste.

Klätterborsten används för att borsta greppen medan du klättrar. För mycket pulver på ett grepp kan göra att greppet blir halt och göra det svårt att få bra grepp. Kritpåsar går även att stänga för att förhindra att pulvret spills ut. Olika modeller stängs på olika sätt men alla är designade för att minimera den mängd pulver som lämnar påsen när du till exempel packat ner den i en väska eller lägger den på sidan mellan klättersessionerna.

Beställ kritpåse och krita för klättring från Outnorth

Hos Outnorth hittar du allt för aktiva personer. Här finns utrustning för klättring, löpning, jakt och mycket mer. Här får du alltid produkter av högsta kvalitet som är anpassade för att göra dina aktiviteter lättare och hjälpa dig att prestera bättre.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta produktnyheter, tilbud, guider og mye mer. Som velkomsttilbud får du 50,- rabatt når du handler for minst 1 000,-.