The best of Scandinavian Outdoor

International shipping from 7,90€

30-day money back guarantee

Top Scandinavian Brands

Thank you for looking around on our brand new website! If you got any feedback we would love to hear it. Please send us an email at [email protected]

A bivy bag or wind sack protects you against wind, wetness, and cold when you are outdoors. If you need to rest or eat, for example, a bivy or wind sack can come in handy and provide you with protection from the elements. Here you can find products from well-known brands such as Exped, Fjällräven, and Hilleberg – use the filters to see products that suit you.
1 Person Tents
11 hits
Abisko Sitting Bag Suede Brown Pinewood
Pinewood
Abisko Sitting Bag Suede Brown
price€238.90
Wind Sack 3 UN Blue Fjällräven
Fjällräven
Wind Sack 3 UN Blue
price€167.90
Bivy Poncho UL 0 Exped
Exped
Bivy Poncho UL 0
price€299.90
Pack Poncho UL moss Exped
Exped
Pack Poncho UL moss
price€259.90
Pack Poncho UL moss Exped
Exped
Pack Poncho UL moss
price€259.90
Bivy Poncho moss Exped
Exped
Bivy Poncho moss
price€269.90
Tarp Poncho moss Exped
Exped
Tarp Poncho moss
price€199.90
Pieps Bivy Bag Alien Duo PIEPS
PIEPS
Pieps Bivy Bag Alien Duo
price€118.90
Alpine AscentShell Bivy Nimbus Outdoor Research
Outdoor Research
Alpine AscentShell Bivy Nimbus
price€487.90
Helium Bivy Slate Outdoor Research
Outdoor Research
Helium Bivy Slate
price€309.90
Bivy Single safety blue Ortovox
Ortovox
Bivy Single safety blue
price€87.90

Att hitta ett bra skydd mot väta och kyla när man befinner sig ute i naturen kan vara det som skiljer succé från nederlag. Utöver tält, presenning och sovsäckar finns det även skydd att finna i så kallade vindsäckar eller bivacksäckar. Dessa fungerar bra som skydd vid kortare pauser men går även bra att sova i utan tält för en renare nära naturen-upplevelse. Kända och väletablerade varumärken som Hilleberg, Mammut och Black Diamond har en rad högkvalitativa produkter att erbjuda för den som söker efter alternativa lösningar och vi på Outnorth har samlat dem här under kategorin vind- & bivacksäck.

Vindsäck för kortare utflykter

En vindsäck är ett perfekt skydd att ta med sig på kortare utflykter såsom dagsturer på fjället, långfärdsskridskoåkning, paddelturer eller liknande. Den erbjuder ett gott vindskydd vid fika- eller lunchpauser och kan även med fördel användas som omklädningsrum om man råkat blöta ner sig eller bara vill byta kläder. Med sin ringa vikt är den lätt att ta med och kan enkelt tas fram om vädret växlar snabbt.

Att tänka på

Innan du köper en vindsäck eller en bivacksäck kan det vara bra att tänka på vad det är du ska ha den till och vilka påfrestningar du tror att den ska behöva komma att tåla. Här på Outnorth har vi en rad olika modeller i varierande kvalitet som kan passa bra till olika typer av aktiviteter. Ska du ha den ute på långa turer och är i behov av att den håller hundra procent tätt bör du kanske satsa på en säck med tejpade sömmar som går att försluta helt. Om du ska ha den ute över dagen kanske det räcker med en mindre tät och lättare säck som skyddar bra mot vind och lättare regn.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter today and get information regarding products, guides and much more.