The best of Scandinavian Outdoor

International shipping from 7,90€

30-day money back guarantee

Top Scandinavian Brands

Thank you for looking around on our brand new website! If you got any feedback we would love to hear it. Please send us an email at [email protected]

A compass is a practical and useful aid for navigation. Usually it consists of a magnetic needle that can rotate freely around an axis. One end then always points towards the north magnetic south pole and the other towards the south magnetic north pole. The most common type of compass used when hiking or picking berries and mushrooms is some form of orienteering compass.

Litterature
13 hits
Brunton Truarc 8010 Ecompass Yellow Brunton
Brunton
Truarc 8010 Ecompass Yellow
price€35.90
8010, Classic,glow NoColour Brunton
Brunton
8010, Classic,glow NoColour
price€35.90
Truarc7 Brunton
Brunton
Truarc7
price€55.90
Truarc10 Brunton
Brunton
Truarc10
price€55.90
Compass 58 Kayak Silva
Silva
Compass 58 Kayak
price€65.90
Terra Expedition S No colour Silva
Silva
Terra Expedition S No colour
price€70.90
Terra Ranger S No colour Silva
Silva
Terra Ranger S No colour
price€46.90
Trail Compass Coghlan's
Coghlan's
Trail Compass
price€11.90
Relags Compass Zip Black Relags
Relags
Compass Zip Black
price€4.90
Compass Expedition Silva
Silva
Compass Expedition
price€48.90
Compass Ranger S Silva
Silva
Compass Ranger S
price€43.90
Compass 3NL-360 Silva
Silva
Compass 3NL-360
price€16
Pocket Compass Silva
Silva
Pocket Compass
price€12.90

En kompass är ett praktiskt och användbart hjälpmedel för navigation. Vanligen består den av en magnetisk nål som kan roterar fritt runt en axel. Den ena änden pekar då alltid mot norrmagnetiska sydpolen och den andra mot södermagnetiska nordpolen. Den vanligaste typen av kompass som används vid vandring eller bär- och svamplockning är någon form av orienteringskompass.

Den finns många olika typer av kompasser. Kompassen är ofta gjord av en genomskinlig plastskiva som har en kurspil och ett vridbart kompasshus som visar nordlig riktning. Vid användning vrider man kompasshuset till vald kurs och när nålen centreras över kompasshusets nordmarkering visar kompassens kurspil dig riktningen på det utsatta målet.

Kompasser för vandring och orientering

För den som gillar att vandra i skogen eller uppe i fjällen kan det vara praktiskt att ha med sig en kompass, och för en person som sysslar med orientering är kompassen ett måste. Med hjälp av en bra kompass kan du snabbt och enkelt navigera genom att kompassen ger dig en rak och klar syn på väderstrecken. När du sedan har koll på väderstrecken kan du enkelt och snabbt orienters kartan i rätt riktning.

Beställ din nya kompass online

En kompass är ett givet verktyg för en person som älskar att vistas ute i naturen, oavsett om man ska vandra, plocka svamp eller orientera. Vi på Outnorth har därför tagit in några av de absolut bästa kompasserna på marknaden från ledande tillverkare i en mängd olika utföranden. Vi erbjuder bland annat handledskompassar och tumkompasser som du snabbt och enkelt kan beställa hem online.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter today and get information regarding products, guides and much more.