The best of Scandinavian Outdoor

International shipping from 7,90€

30-day money back guarantee

Top Scandinavian Brands

Multi-tools are good to have at hand both during the hiking trip and in everyday life. Do you perhaps suddenly need tweezers, pliers or a bottle opener? With a multi-tool you are always ready! At Outnorth you will find multitools from well-known brands such as Victorinox, Geber and Urberg.

Axes
19 hits
Victorinox SwissCard Lite Black Transparent Victorinox
Victorinox
SwissCard Lite Black Transparent
price€61.90
Victorinox SwissCard Lite Blue Transparent Victorinox
Victorinox
SwissCard Lite Blue Transparent
price€61.90
Victorinox SwissCard Lite Red Transparent Victorinox
Victorinox
SwissCard Lite Red Transparent
price€61.90
Victorinox Classic SD Vit Victorinox
Victorinox
Classic SD Vit
price€34.90
Gerber Center Drive Plus Stainless Gerber
Gerber
Center Drive Plus Stainless
price€213.90
Gerber Mullet Solid State, Stonewash, Card Gray Gerber
Gerber
Mullet Solid State, Stonewash, Card Gray
price€11.90
Gerber Suspension NXT Multi-tool, GB Gray Gerber
Gerber
Suspension NXT Multi-tool, GB Gray
price€61.90
Gerber Truss Multi-Tool Gray Gerber
Gerber
Truss Multi-Tool Gray
price€74.90
Victorinox Swiss Champ with Sheath Red Victorinox
Victorinox
Swiss Champ with Sheath Red
price€185.90
Gerber ArmBar Drive Orange Gerber
Gerber
ArmBar Drive Orange
price€50.90
Gerber Suspension-NXT Compact Multi-Tool Stainless Steel Gerber
Gerber
Suspension-NXT Compact Multi-Tool Stainless Steel
price€61.90
Gerber Legend MP800  Gray Gerber
Gerber
Legend MP800 Gray
price€184.90
Gerber Splice Pocket Tool Black Gerber
Gerber
Splice Pocket Tool Black
price€25.90
Gerber Vise Pocket Tool Black Gerber
Gerber
Vise Pocket Tool Black
price€25.90
Gerber Crucial Tool Grön Gerber
Gerber
Crucial Tool Grön
price€57.90
Gerber Center-Drive Multi-tool, GB Stainless Steel Gerber
Gerber
Center-Drive Multi-tool, GB Stainless Steel
price€168.90
Victorinox Cadet Alox 84mm Silver Metallic Victorinox
Victorinox
Cadet Alox 84mm Silver Metallic
price€52.90
Victorinox Swiss Card Classic Red Transparent Victorinox
Victorinox
Swiss Card Classic Red Transparent
price€52.90
iFish Multi Function Tool Black iFish
iFish
Multi Function Tool Black
price€33.90

Multiverktyg: En ovärderlig pryl för alla friluftsälskare

När du ska tälta, laga mat på ditt Friluftskök, eller när du ska ut och fiska eller sova på en campingplats finns något ytterst värdefullt, användbart och så pass litet att du kan ha det i fickan, som du bara måste ha med dig. Vi tänker på såklart på ett multiverktyg.

Med ett multiverktyg kan du enkelt ta dig an många av de situationer som kan uppstå när du är ute i naturen. Men det kan även vara bra att ha med sig annars också. Du vet ju aldrig när du kan komma att behöva en sax eller en mindre kniv - med ett multiverktyg är du alltid redo.

Du finner flera olika slags multiverktyg hos oss på Outnorth. Vi har både avancerade och mer enkla modeller, så du kommer inte uppleva några svårigheter med att hitta det multiverktyg som passar bäst till just dina behov.

Allt i ett med olika verktyg och tillbehör

När du packar din ryggsäck eller väska och ska ge dig ut på äventyr kommer du tacka dig själv för att ha haft ett multiverktyg högt upp på packningslistan. När du står där och ska packa upp ditt tält och behöver en mindre skruvmejsel, när du lagar mat på ditt campingkök och behöver en burköppnare till dina konservburkar, när du tar med hela familjen på en fisketur och ni behöver en kniv - ett multiverktyg är alltid räddaren i nöden. Som tidigare nämnt kan du hos Outnorth finna flera olika modeller av multiverktyg. Men nästan vilken du än väljer kan du vara säker på att den har:

  • En kniv
  • En såg
  • En sax
  • En skruvmejsel
  • En burköppnare
  • En flasköppnare
  • En tång

På de mer avancerade modellerna kan det även finnas linjal, fil samt olika storlekar på skruvmejsel och olika sorts tänger såsom griptång och avbitartång.

Hela din verktygslåda i fickan

De flesta av oss har hört talas om och sett hur en schweizisk armékniv ser ut. Swiss Army Knife, som det heter på engelska, är en fickkniv som täcker de flesta av dina behov när du är ute i naturen. Den har funnits sedan 1800-talet och har i dag utvecklats till att innehålla praktiskt taget hela din verktygslåda - men som du kan ta med dig i fickan.

Det är nämligen inte bara innehållet av funktionerna som kan skilja ett multiverktyg från ett annat. När du ska välja multiverktyg är det viktigt att välja ett av solid konstruktion, utan dammsamlande håligheter. Det är viktigt att verktyget har starka gångjärn som håller sin position när verktyget är hopfällt. Det ska vara enkelt att fälla ut de olika verktygen, samt att kunna stänga ett verktyg i taget. En av de viktigaste egenskaperna hos ett multiverktyg är ett starkt och pålitligt lås på knivbladen. Ett knivblad som oväntat stängs under pressat arbete kan vara farligt.

Köp multiverktyg av hög kvalité från Outnorth

Vi på Outnorth har en vision;  alla som vill ge sig ut i naturen - gammal som ung, nybörjare som erfaren - ska kunna göra det med rätt sorts utrustning som gör upplevelsen till något positivt.

Därför finner du i vårt sortiment allt du kan behöver till ett lyckat friluftsliv, allt från tält, klassiska skidor och backpacks till ficklampor, GPS:er och klätterrep. Vi har även ett stort utbud av dam-, herr- och barnkläder och skor, så hela familjen kan simma, åka skidor, vandra och klättra i rätt sorts kläder och skor.

När du köper ett multiverktyg hos Outnorth är du i trygga händer hela vägen. Vi har funnits sedan 1926 och har hela tiden fokus på “Scandinavian Outdoor” - det vill säga, produkter som passar till det skandinaviska friluftslivet.

Du är även välkommen att besöka en av våra fysiska butiker. Här står vi, precis som customer service på vår hemsida, redo för att hjälpa dig med alla dina frågor inom natur och friluftsliv.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter today and get information regarding products, guides and much more.