The best of Scandinavian Outdoor

International shipping from 7,90€

30-day money back guarantee

Top Scandinavian Brands

Thank you for looking around on our brand new website! If you got any feedback we would love to hear it. Please send us an email at [email protected]

Cooking outdoors adds another dimension to the taste experience - with us at Outnorth you will find a wide range of griddle pans from brands such as Hällmark and Muurika. Find a pan that suits your needs by using the filter.

Backpacking Stoves
45 hits
58 cm with legs OneColour Muurikka
Muurikka
58 cm with legs OneColour
price€114.90
48 cm with legs Muurikka
Muurikka
48 cm with legs
price€79.90
Skyddspåse 48 Cm Muurikka
Muurikka
Skyddspåse 48 Cm
price€15.90
Wok/Stekgryta Muurikka
Muurikka
Wok/Stekgryta
price€114.90
Griddle And Fire Bowl Fs38 Nocolour Petromax
Petromax
Griddle And Fire Bowl Fs38 Nocolour
price€79.90
Griddle And Fire Bowl Fs48 Nocolour Petromax
Petromax
Griddle And Fire Bowl Fs48 Nocolour
price€99.90
Griddle And Fire Bowl Fs56   Nocolour Petromax
Petromax
Griddle And Fire Bowl Fs56 Nocolour
price€119.90
Petromax Transport Bag for Griddle and Fire Bowl FS38 Grey Petromax
Petromax
Transport Bag for Griddle and Fire Bowl FS38 Grey
price€24.90
Petromax Transport Bag For Griddle And Fire Bowl fs48 Nocolour Petromax
Petromax
Transport Bag For Griddle And Fire Bowl fs48 Nocolour
price€29.90
Petromax Transport Bag For Griddle And Fire Bowl fs56 Nocolour Petromax
Petromax
Transport Bag For Griddle And Fire Bowl fs56 Nocolour
price€39.90
Skyddspåse 58 Cm Muurikka
Muurikka
Skyddspåse 58 Cm
price€17.90
Petromax Hanging Fire Bowl For Cooking Tripod Black Petromax
Petromax
Hanging Fire Bowl For Cooking Tripod Black
price€109.90
Paella 40 cm Muurikka
Muurikka
Paella 40 cm
price€31.90
Stekhäll Ø 58 cm Black Hällmark
Hällmark
Stekhäll Ø 58 cm Black
price€87.90
Griddle Pan 38 cm Black Hällmark
Hällmark
Griddle Pan 38 cm Black
price€61.90
Stekhäll Set 48 cm NoColour Hällmark
Hällmark
Stekhäll Set 48 cm NoColour
price€194.90
Stekhäll Set 58 cm NoColour Hällmark
Hällmark
Stekhäll Set 58 cm NoColour
price€194.90
78 cm with legs Muurikka
Muurikka
78 cm with legs
price€216.90
Grill Pan 42 cm Muurikka
Muurikka
Grill Pan 42 cm
price€74.90
Paella 60 cm Muurikka
Muurikka
Paella 60 cm
price€70.90
Paella 70 cm Muurikka
Muurikka
Paella 70 cm
price€96.90
Paella Wok 40 cm Muurikka
Muurikka
Paella Wok 40 cm
price€37.90
Paella Wok 50 cm Muurikka
Muurikka
Paella Wok 50 cm
price€70.90
Paella Wok 60 cm Muurikka
Muurikka
Paella Wok 60 cm
price€96.90

Laga mat utomhus med en stekhäll

Det är något speciellt med mat som har tillagats utomhus. Det finns nog ingen vetenskaplig data bakom detta påstående, men de flesta kan säkert hålla med; mat som vi äter utomhus och som har tillagats ute i friska luften smakar bättre. Varför det är så är svårt att svara på, men kanske har det något att göra med att alla våra sinnen aktiveras på ett annat sätt och att vi blir ett med naturen.

Det finns många sätt att avnjuta och laga mat utomhus, men inget som är lika funktionellt som en stekhäll. Med en stekhäll kan du laga mat över öppen eld, gasolbrännare eller till och med på grillen. För att inte tala om alla de maträtter du kan tillaga - mer om det senare.

Hos Outnorth har vi ett stort utbud av stekhällar i olika storlekar, bland annat 58 cm, 78 cm eller 100 cm. Du kan även välja olika material, som exempelvis rostfritt stål, varmvalsat stål och gjutjärn. Vi har även många kända varumärken, som till exempel populära Muurika och Hällmark.

Det är därför enkelt att hitta din favorit och den som passar just dina behov. Du upplever nämligen mest glädje och användning av din stekhäll om du först utvärderar hur, när och till hur stort sällskap du ska använda den.

Stekhällen och dess diversitet

Kanske tänker du att en grill och/eller ett camping stoves är tillräckligt för att kunna avnjuta god mat ute i friska luften. Och du kan absolut komma långt med en grill och ett Friluftskök, men med en stekhäll har du nästintill obegränsade möjligheter vad gäller maträtter. Du kan även laga mat till många personer, vilket kan ta lång tid med ett friluftskök.

Stekhällen är till exempel perfekt till grytor och wokade maträtter tack vare dess rundformade utseende. Men i praktiken kan du laga all slags mat på din stekhäll som du kan på din spis och ugn inomhus. Kött, kyckling, panerad fisk, pytt i panna, såser, pastarätter, hamburgare, pannkakor och blåbärspaj - det är bara din fantasi och dina smakpreferenser som sätter gränserna.

Den klart största skillnaden mellan grillar och stekhällar är enkelheten. Grillad mat får en fantastisk och nästintill oslagbar stekyta, men med handen på hjärtat tar det ett tag innan man kommer dit. Det finns en del förberedelser när man ska grilla och risken att bränna något är tyvärr ganska stor.

Med en stekhäll är det mycket lättare att lyckas med stekning och matlagning, då man kan flytta runt på maten på ett annat sätt och på så sätt bättre kontrollera värmen. Något annat som många uppskattar med en stekhäll är att fett från råvarorna förblir i stekpannan och ger en saftigare smak, samt att en stekhäll osar mycket mindre än en grill.

Om du redan har en grill som du älskar och använder ofta kan du uppgradera dess användningsområden inom matlagning genom att köpa en stekhäll. Din nya stekhäll kan placeras över grillen och ger dig möjligheten att bjuda hela familjen på såväl saftigt kött med tillbehör, som välsmakande vegetariska grytor som har fått koka länge med ett gott bröd till.

Välj stekhäll efter dina behov för bästa resultat

Alla är vi olika, med olika intressen, behov och tid. Därför har vi på Outnorth stekhällar i flera olika storlekar, så de både passar dig som ska laga mat till få personer och dig som ska laga mat till många. 

Vissa av våra stekhällar ägnar sig bäst över öppen eld. Välj en sådan stekhäll om du är ute efter den mest genuina känslan och om du älskar att njuta av hela processen, från eld till färdig mat. Om du däremot önskar att det ska gå lite snabbare och om du ofta lagar mat till hungriga gäster kan en stekhäll som används över en gasolbrännare vara det bästa alternativet för dig.

Oavsett hur du väljer att värma upp stekhällen är det en bra idé att vara förberedd när du ska laga maten:

  • Hacka, skala, skär och riv allt det som du ska tillaga
  • Ha det i små burkar eller matlådor bredvid dig
  • Glöm inte smör eller olja

På så sätt säkrar du en bra och stressfri rytm i matlagningen, utan något som bränner fast.

Till sist är det viktigt att sköta om din stekhäll på rätt sätt. Om du gör det kan du få glädje av den livet ut. Innan du använder din nya häll ska du tvätta den med varmt vatten. Värm sedan upp hällen tills vattnet torkat och smörj med fett/olja. Efter varje matlagning ska du hälla på lite vatten som du värmer upp och därefter kan du rengöra stekhällen med en stekspade och hushållspapper.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter today and get information regarding products, guides and much more.